English (United Kingdom) Nederlands (Nederland)
  • darkblurbg

Wat is het?

Een individueel onderzoek wordt gezien als een van de betere manieren om een goed, breed beeld te krijgen van de leerstijl en het leerpotentieel van een leerling.

Tijdens dit proces wordt er gestructureerd gekeken naar de psychologische ontwikkeling. Het is een gedetailleerd onderzoek naar de intellectuele, sociale en emotionele ontwikkeling uw kind. 

Ik kan dit onderzoek zowel in het Nederlands of in het Engels afnemen afhankelijk van de vraag en taalachtergrond van de leerling. 

Waar bestaat het uit?

Een individueel onderzoek bestaat uit:

  • Een intakegesprek met ouders en leerling waarin we de hulpvraag duidelijk maken en concretiseren welke vragen u graag beantwoord wil zien aan het einde van dit traject.
    • Als uw kind tussen de 4 en 12 jaar oud is dan vindt het intakegesprek alleen met de ouders plaats. Is uw zoon/dochter tussen de 13 en 18 jaar oud dan zou ik hen graag uit willen nodigen bij het intake- gesprek aanwezig te zijn.
  • Twee of drie individuele sessies van ongeveer 3 uur elk. Tijdens deze sessies wordt een speciaal voor uw kind samengestelde testbatterij afgenomen. Dit hangt af van de leeftijd van uw kind en de specifieke vragen die er zijn.
  • Vragenlijsten ingevuld door ouders, leerling en school.
  • Observatie in de klassensituatie of thuissituatie (optioneel).
  • Scoren, interpretatie en schriftelijk rapport van de uitkomsten van het onderzoek, aanbevelingen en mogelijk een diagnose.
  • Gesprek om de uitkomsten van het onderzoek en de aanbevelingen toe te lichten.
  • Gesprek met school om de uitkomsten te bespreken en samen een plan te maken. (optioneel)

Hoe lang duurt het voordat we de uitkomsten kunnen verwachten? 

Het complete proces duurt ongeveer drie tot vier weken.

Waar vindt het plaats?

De gesprekken en het onderzoek kunnen bij mij op kantoor plaatsvinden.

Mijn kantoor bevindt zich op de Koninginnegracht 10, Den Haag.

De observaties en de gesprekken met school vinden plaats op de school van uw zoon/dochter.

Mocht dit uw voorkeur hebben dan ben ik flexibel om ook naar u toe te komen voor het onderzoek. Mogelijk worden hiervoor wel reiskosten in rekening gebracht. 

Wat zijn de kosten?

Neem alstublieft contact met mij op om een overzicht te krijgen van de kosten.

Gemaakte afspraken dienen 24 uur van tevoren afgezegd te worden. Bij geen of een te late afmelding wordt er een “no-show- tarief” in rekening gebracht.

“Mieke tested our bilingual son when he was 9 years old in both Dutch and English. He enjoyed working with her, as did we. Her evaluation was thorough and her follow-up advice was extremely helpful.”

Ouder van een tweetalige leerling op een Nederlandse school